Gott att äta till barnkalas – meny för både stora och små!

Ordna en riktigt kalasig barnkalasmeny! Vi har samlat våra bästa recept på mat och tårta. Vi garanterar att du kommer hitta någonting som passar just ditt barnkalas – oavsett om din meny är anpassad till riktiga kakmonster, glasstokiga kalasdeltagare eller gäster som behöver ladda batterierna med en matig pannkakstårta!

En smarrig pannkakstårta med Bobs jordgubbssylt
En smarrig pannkakstårta med Bobs jordgubbssylt

Tårta till barnkalas

Att baka tårta till barnkalas är en klassiker och det är ett perfekt tillfälle att introducera barnen för matlagning och bakning. Varför inte göra det till en rolig familjeaktivitet? Då kan du låta barnen prova på olika smakkombinationer, färger och former. Tårtor är enkla att baka och vill du undvika extra socker så kan du göra dem lite mer matiga. Här har vi samlat våra tårtfavoriter till barnkalaset som dessutom toppas med massa härliga frukter och bär!

Enkla tårtor till barnkalaset hittar du här

Bob har dukat upp till barnkalas med mängder av bär och pannkakor
Bob har dukat upp till barnkalas med mängder av bär och pannkakor

Fika & barnkalas

Planerar du inför barnkalaset? Här hittar du våra bästa tips på hur du kan fixa en riktigt mumsig fika, så att gästerna håller sig mätta och glada under hela kalaset. Ett smarrigt fikabord behöver inte betyda att det innehåller massor med onyttigt socker. Att baka sin egen fika till barnkalaset behöver heller inte vara svårt eller tidskrävande. Det är bara din fantasi som sätter gränserna och det är ett utmärkt sätt att sätta sin egen prägel på barnkalaset!

Läs mer om hur fixar en nyttigare fika med massa bär

Pannkakor med vita bönor sylt BOB
Pannkakor med vita bönor sylt BOB

Lite matigare till barnkalaset

Här har vi samlat våra bästa tips när det kommer till att fixa lite matigare alternativ till barnkalaset. Vad sägs om våfflor, pannkakstacos eller kanske pannkaksburgare? Detta och mer därtill går vi igenom i detta avsnitt om mat till barnkalaset.

Roliga maträtter till barnkalaset