Inbjudan till barnkalas

Ett barnkalas blir ännu festligare med en festlig inbjudan! Det behöver inte vara krångligt att göra egna inbjudningskort. Utgå från en färdig mall eller rita egna kort tillsammans med barnen – det roliga är att man kan välja helt själv hur man vill göra. Genom att pyssla själv kan du skapa ett unikt inbjudningskort för varje gäst, där du själv bestämmer temat.

Låt barnen hjälpa till att både bestämma tema och göra inbjudningskort till barnkalaset! Behöver de små barnen hjälp med sitt pyssel kan ni ge dem en färdig mall att utgå ifrån där de själva får klistra och kladda. De vuxna kan hjälpa till att skriva!

Var tydlig på ditt inbjudningskort, och skriv vad som gäller för ditt barnkalas! Det kan vara bra att skriva exakt vilken tid kalaset är slut, och det kan vara bra att skriva med om du ska bjuda på mat eller fika. Då vet alla kalasgäster om de ska äta lunch före kalaset eller inte! “Välkommen på pannkaks- och våffelkalas mellan klockan 12 och 14!” kan vara en bra rubrik.

Barnkalas med tårta, leksaks dinosaurier får vara med att parta -BOB

Gör egna inbjudningskort – inbjudan till barnkalas med tema

Pannkakor brukar gillas av barn i alla åldrar. Ska du ha ett pannkakskalas? Då kan du göra roliga inbjudningskort med pannkakstema! Du behöver beige och vitt papper, röd färgpenna, lim och en sax. Du kan även använda dig av konfetti, glitter eller små utklippta bitar av färgglatt papper som “strössel” eller små runda bitar av blått papper som blåbär.

  1. Börja med att klippa ut pannkaksliknande cirklar av det beige pappret.
  2. Klipp ut mindre cirklar av det vita pappret och klistra dem på “pannkakan”. De vita cirklarna får symbolisera grädde!
  3. Skriv rubriken på din inbjudan med snirkliga röda bokstäver så att det ser ut som strängar av härlig BOB Squeezy hallonsylt! Fyll på med övrig information på baksidan av kortet.
  4. Dekorera med topping av valfri sort!

Låt barnen hjälpa till men hjälp de minsta barnen med saxen. Låt varje pannkaka bli unik, men utgå från samma mall i grunden!

Du kan självklart göra egna inbjudningskort oavsett vilket tema du har på ditt barnkalas. Använd exempelvis samma mall och metod och klipp ut papper i trianglar att dekorera för att pyssla ihop roliga inbjudningskort i form av partyhattar tillsammans med barnen.

Tips på lekar till barnkalaset

Godis och lek till barnkalas med en smarrig pannkakstårta -BOB

Barnkalas – pyssel och tips

Pannkakskalas, piratkalas, rymdkalas eller prinsesskalas? Oavsett om ni har valt att ha ett tema på…

Läs mer >

Gott att äta till barnkalas

Ordna en riktigt kalasig barnkalasmeny! Vi har samlat våra bästa recept på mat och tårta…

Läs mer >

Allt du behöver till fiskedammen -BOB

Lekar till barnkalas

Roliga lekar som barnen älskar! Det blir inget riktigt kalas utan en massa roliga lekar…

Läs mer >

Scroll to Top