Glasstårta till barnkalas – Perfekt tårta för sommaren

Glasstårta är perfekt att servera under sommarmånaderna när det är extra varmt och soligt. Men en glasstårta på barnkalas går hem även under de svalare månaderna! Man blir ju så varm av att leka ändå. Glasstårta är helt enkelt barnsligt gott – och den här tårtan är dessutom enkelt att tillaga och går att variera med massa olika smaker. Prova att byta ut hallonsylten mot blåbärssylt eller ställ fram en skål med tillbehör och låt barnen själva bestämma vad de vill toppa glasstårtan med! Kombinationen glasstårta, barn och fantasi kan bara resultera i ett magiskt barnkalas!

Glasstårta brukar bestå av en marängbotten, glass och topping och vi har valt att toppa just denna glasstårta med massa smarriga bär. Med denna goda glasstårta kommer alla barn på kalaset garanterat bli nöjda och belåtna.

För en somrig, härlig och bärig glasstårta behöver du: 1 marängbotten (vi använder en färdig marängbotten för detta recept men det går självklart att göra din egen om du har extra tid och gillar att stå i köket), kvarg (250 g), vaniljvisp (1 paket), BOB Bara bär Hallon (ca 2 dl), färska hallon, jordgubbar och mörk choklad. Det går såklart också att toppa med andra bär, frukt eller choklad, eller byta ut BOB Bara bär Hallon mot exempelvis BOB Bara bär blåbär och hallon eller jordgubb. Välj det du och alla barn tycker om!

Gör såhär:

  1. Börja med att placera ut en marängbotten i en form.
  2. Vispa vaniljvispen till slät konsistens.
  3. Blanda sedan ihop BOB Bara bär och kvarg.
  4. Häll över syltmixen och vaniljsåsen över din marängbotten.
  5. Låt din glasstårta stå i frysen i ca 3 timmar.
  6. Efter att du låtit tårtan frysa, ta ut den och toppa med färska hallon och lite jordgubbar.

För extra god garnering kan du sprinkla över lite riven mörk choklad. En glasstårta alla barn på barnkalaset kommer att älska!

Fler tårtor och fika till barnkalaset