Dekoration till barnkalaset - göra egna

När du bestämt tema på ditt barnkalas är det dags att duka och dekorera! Ordna ett storslaget barnkalas med dekoration, dukning, godispåsar, och pyssel! Det behöver varken vara krångligt eller dyrt att imponera på både små och stora gäster.

 

Barnkalas med tårta, leksaks dinosaurier får vara med att parta -BOB

Dekoration

Att skapa festlig dekoration till ert barnkalas är roligt och ett sätt att engagera både stora och små barn! Har ni tänkt att anordna ett temakalas? Bara fantasin sätter gränser för vilket tema ni kan ha, och dekorationer går enkelt att anpassa därefter. Dekorera piratkalaset med guldpengar av guldigt papper, prinsesskalaset med ett utklippt och dekorerat slott att sätta upp på väggen, eller djungelkalaset med gröna girlanger och lianer av ett gammalt rep! Många dekorationer går att tillverka av sådant som redan finns hemma.

 

Dukning

En rolig dukning går hem hos både stora och små barn! Det gör det extra roligt att fika eller äta när bordet ser lika roligt ut som lekarna! Dukning för barnkalas går att anpassa i en oändlighet – men mycket färg blir nästan alltid succé! Känns det jobbigt att diska och städa när de små liven varit i farten? Då kan du använda dig av pappersduk och engångstallrikar, muggar och bestick av papper. När kalaset är slut är det bara att slänga i papperskorgen. Då slipper du också oroa dig för att kärt porslin ska gå i golvet när barnen har kul.

 

Tårta med Bobs bara bär och frukt sylt
Tårta med Bobs bara bär och frukt sylt

Godispåsar

Att ordna godispåsar till barnkalaset för alla gäster brukar vara uppskattat! En godispåse att ta med sig hem är ett trevligt minne, och passar kanske bäst för de lite större barnen. Godispåsen behöver inte vara särskilt stor – det räcker med någon klubba och några få godisbitar! Om kalaset har ett tema kan godiset anpassas därefter. Önskar du att dra ned på sockret kanske det kan vara roligt att bjuda på något hembakat i påsen, då kan du själv kontrollera ingredienserna. Byt ut BOB Squeezy hallon mot BOB Bara bär & frukt hallon för att dra ned på sockret i våra goda och enkla hallongrottor.

 

Pyssel

Pyssel på barnkalas är roligt både innan och under kalaset! Låt barnen vara med och pyssla ihop dekorationer, pynt till er dukning och godispåsar redan innan kalaset. Det är roligt att få känna sig delaktig i sitt eget kalas! Under barnkalaset kan ni också anordna pyssel för alla kalasdeltagare – ett roligt pyssel är att låta alla barn dekorera sina egna partyhattar! Ställ fram papper, lim, tejp, pennor, sax och dekorationer och låt barnens fantasi flöda. Gamla kapsyler, avlagda klädesplagg eller aluminiumfolie kan få nytt liv och bli en riktig festlig hatt. Se bara till att hjälpa de minsta barnen med saxen. Det finns inga rätt eller fel – må tokigaste hatt vinna!

 

En skattkarta till barnen -BOB

Fler tips för barnkalaset

Godis och lek till barnkalas med en smarrig pannkakstårta -BOB

Barnkalas - pyssel och tips

Pannkakskalas, piratkalas, rymdkalas eller prinsesskalas? Oavsett om ni har valt att ha ett tema på…

Läs mer >

Tårta med Bobs bara bär och frukt sylt

Gott att äta till barnkalas

Ordna en riktigt kalasig barnkalasmeny! Vi har samlat våra bästa recept på mat och tårta…

Läs mer >

Allt du behöver till fiskedammen -BOB

Lekar till barnkalas

Roliga lekar som barnen älskar! Det blir inget riktigt kalas utan en massa roliga lekar…

Läs mer >

Scroll to Top