Roliga maträtter till barnkalas

Fixa rätt mat till barnkalaset! Vi har samlat våra bästa tips på mat för alla barnkalas! Oavsett om ni vill bjuda på någonting matigare eller massa god och festlig fika vågar vi lova att vi har någonting som passar.

 

Håll det enkelt

Vilken mat som passar till barnkalas beror på vilken typ av kalas ni tänkt anordna och hur många gäster som kan tänkas komma! Det kan vara roligt att anpassa maten efter kalasets tema, och det är en bra idé att hålla maten hyfsat enkel! Man behöver inte servera en hel måltid – och det kan vara bra att skriva på inbjudningskortet om gästerna borde äta lunch eller mellanmål innan kalaset eller inte. Glöm inte att kolla om det finns några barn med allergier – är ett barn allergisk mot nötter bör hela kalaset vara nötfritt. Det är inte heller ovanligt med barn som är allergiska mot gluten, mjölk eller laktos.

Tårta

Det mest klassiska att bjuda på på ett barnkalas är såklart tårta! Laga en läcker pannkakstårta med banan, färskost och bär, en härligt svalkande och bärig glasstårta eller en enkel gräddtårta med banan och sylt

Läs mer
En smarrig pannkakstårta med Bobs jordgubbssylt
Frasiga våfflor toppad med hallonsylt

Våfflor

För barn som leker och skojar kan en härlig smoothie passa bra för att fylla på med energi. Vill du bjuda på något matigt som ger barnen energi att leka längre? Då kanske frasiga våfflor med jäst kan vara någonting att bjuda på. Det är också enkelt att göra glutenfria våfflor med mandelmjöl – och grädden kan enkelt bytas ut mot laktosfri eller mjölkfri grädde, det finns att köpa i de flesta mataffärer.

Recept på våfflor
jordgubbar,blåbär och banan med pankakstacos -BOB
jordgubbar,blåbär och banan med pankakstacos -BOB

Pannkakstacos

Festa till det ordentligt genom att bjuda på pannkakstacos med grädde, bär och banan! Det är riktigt roligt och spännande för barnen att få äta sin favoritmat fast i pannkaksform.

Receptet på Pannkakstacos hittar du här

Pannkakor med vita bönor sylt BOB
Pannkakor med vita bönor sylt BOB

Pannkakor med vita bönor

Önskar du lite matigare pannkakor? Det går att smyga ned vita bönor i smeten utan att det märks på smaken – så får barnen en riktig proteinboost för att klara av att leka hela dagen.

Receptet på pannkakor med vitabönor hittar du här

pannkaksburgare BOB sylt
pannkaksburgare BOB sylt

Pannkaksburgare

Har du provat att göra Pannkaksburgare? Denna skojiga variant på pannkakor kommer garanterat gå hem hos gästerna.

Receptet på pannkaksburgare hittar du här