Pyssel och roliga tips till barnkalas

Pannkakskalas, piratkalas, rymdkalas eller prinsesskalas? Oavsett om ni har valt att ha ett tema på ert barnkalas med tillbehör eller inte, så kan det vara festligt med en rolig inbjudan och trevliga dekorationer. Att pyssla och förbereda inför kalaset kan vara roligt för både stora och små barn och är ett kalas i sig! Vi hjälper dig med tillbehör för ditt barnkalas! Att pyssla och förbereda inför barnkalaset skapar förväntningar och gör barnen spralliga inför kalasdagen.

Börja förbereda 1-2 veckor innan barnkalaset, så slipper ni stressa i sista minuten. Bestäm först hur stort kalas ni vill ha, för att senare fundera över tema, fixa inbjudningskort och lagom mycket fika eller mat! Vill ni ha ett stort kalas men det blir för dyrt eller krångligt att ordna? Då kanske ni kan slå ihop kalaset med någon av barnets kompisar om det finns någon som fyller år ungefär samtidigt. Anpassa tid, plats och aktiviteter efter barnens ålder och se om det finns någon annan förälder som kan tänkas vara med och hjälpa till på kalaset.

Enhörning Unicorn pannkakor
Enhörning Unicorn pannkakor

Teman på barnkalas

Att ha ett tema på barnkalaset kan både vara roligt för barnen och ett sätt att koordinera dekoration, inbjudningskort och pyssel! Bara fantasin sätter gränser för vilket tema just ert barnkalas kan ha – och vilka roliga dekorationer det går att skapa tillsammans! I detta avsnitt hjälper vi er med idéer för hur man kan ordna ett barnkalas med tema! Maskerad är alltid roligt och kanske är ett regnbågskalas eller ett läskigt monsterkalas någonting för er?

Fler teman för barnkalaset hittar du här

Inbjudan barnkalas

Att skapa en rolig inbjudan är det första steget till ett riktigt lyckat barnkalas! Pyssla själv eller tillsammans med barnen och skapa härliga och unika inbjudningskort. Att göra inbjudningskort tillsammans med barnen är riktigt roligt.

Fler tips på inbjudningskort till barnkalaset

Barnkalas med tårta, leksaks dinosaurier får vara med att parta -BOB
Barnkalas med tårta, leksaks dinosaurier får vara med att parta -BOB

Dekoration - enkelt kalaspyssel

Dekorera mera! Både små och stora barn uppskattar ett barnkalas med skojiga dekorationer! Att dekorera kan vara riktigt lustfyllt för såväl barn som för vuxna, och även här går det att låta fantasin flöda. Duka, dekorera och pyssla allt vad ni har!

Tillbehör och dekoration till barnkalaset